Un debat inèdit, des de la creació del Fòrum Social Mundial: Diversitat, gèneres i sexualitats
0LGTBPer a la dotzena edició del Fòrum Social Mundial, la més gran de les trobades altermundialistes al Planeta, acollit l’any 2016 a Montreal, el Comitè autogestionat Diversitat, Gèneres i Sexualitats (DGS), l’objectiu del qual és promoure les qüestions relacionades amb lesbianes, gais, bisexuals, intersexes, aromàtics i asexuals (LGBTQIA), ha previst una programació ben enriquidora. És la primera vegada des que es crea l’esdeveniment l’any 2001, que les problemàtiques i especificitats d’aquestes comunitats seran debatudes de manera exhaustiva: «El nostre objectiu és donar la paraula a la gent marcada per opressions diverses, bé sigui per motius de gènere, de sexualitat, de corporalitat, de discriminació basada en la capacitat física» (Sébastien Barraud, membre del Comitè DGS)

Reptes agrícoles, aquí i en altres llocs
0LGTBAGRICOLAL’agricultura és una activitat essencial per a tota la humanitat, ja que permet aconseguir de la terra l’alimentació necessària per a la supervivència dels éssers humans. Per tant, se’n troba a tots els països, al nord i al sud. Si l’agricultura en les economies emergents i en desenvolupament és diferent de la practicada en els països desenvolupats, en els dos casos, de totes les maneres, hi ha desafiaments, i de vegades fins i tot aquests es retroben.

 

El comerç just, una pràctica imperfecta que continua sent rellevant
0LGTBCOMERÇJUSTConvidada a l’FSM 2016 de Montreal pel Centre d’Estudis i Cooperació Internacional (CECI), la fundadora de l’Associació Artesanal Boliviana «Señor de Mayo» (ASARBOLSEM), Antonia Rodríguez Medrano, participa en una trobada creuada de testimonis: “No som una empresa gran ni un gran agent econòmic. Ens hem de donar suport entre el Nord i el Sud. Com a productors, necessitem els consumidors. I els consumidors ens necessiten a l’hora d’obtenir productes biològics, ecològics, de gran valor i fets amb el cor”. El comerç just continua sent per a ASARBOLSEM una plataforma de salvació per al sector tèxtil, on la competència global barat continua sent forta.

 

Un altre món numèric és possible
0lgtbinformaticaLa filosofia és decididament anti-sistema: el somni d’un món en el qual cap barrera no impedeixi l’accés al coneixement humà, el programari, la cultura i l’equip de disseny. El Comitè “Libristes” del Fòrum Social Mundial (FSM) a Mont-real té la intenció de propagar la idea que és possible emancipar el món del jou d’aquestes empreses que tanquen els seus codis d’ordinador i que generen un benefici basat en les informacions personals dels usuaris.

 

Els tractats de comerç lliure, perjudicials per a la nostra salut
0LGTBSALUT

Neoliberalisme, el mal de la nostra època

0LGTBNEOLIBERALISME