Durant aquest 2018 ENTREPOBLES complirà i celebrarà els seus primers 30 anys d’existència. Des de 1988, han estat moltes les persones i col·lectius que han fet possible la trajectòria de la nostra organització de solidaritat internacional i el manteniment durant aquest temps dels seus valors i la seva independència. És per això que durant aquest any tenim prevista la celebració de diferents actes i aquest mes de febrer començam amb el primer!

ENTREPOBLES-Mallorca, us convida al Taller-Xerrada «DONES DE NICARAGUA. FEMINISMES I SALUT»  amb  membres del «COLECTIVO MUJERES DE MATAGALPA», que tindrà lloc el proper dilluns 5 de febrer a les 19’00h al centre Flassaders de Palma.

El “Colectivo Mujeres de Matagalpa” (CMM) té com a objectiu donar suport al desenvolupament de les lluites de les dones en les seves reivindicacions de gènere, atenció a la millora de la salut i serveis jurídics. Aquest col·lectiu treballa sobretot amb població de dones, joves i infants, tant en l’àmbit rural com urbà perifèric, i basa les seves estratègies en fer realitat els drets fonamentals de les persones, des d’un anàlisi i pràctica feminista potenciant models de vida sostenibles humanament i ambientalment, amb un objectiu d’eradicar la pobresa, les injustícies socials i els abusos de poder en totes les formes de violències. Per això treballen per potenciar espais per a la participació, organització comunitària i incidència.

Des d’Entrepobles, un dels eixos prioritaris que treballam és el de feminismes,  on es dinamitza el treball relatiu a la defensa dels drets de les dones tant a nivell local com global. Aquest eix de treball centrat en l’equitat de gènere i l’empoderament de les dones, ha estat un dels principals focus d’interès des dels inicis d’EP. A gairebé tots els països acompanyam processos gestionats per organitzacions de dones i dirigits a col·lectius de dones. I concretament, treballam a Nicaragua des dels nostres inicis, on hi duem desenvolupant projectes amb les respectives contraparts locals, entre elles, el CMM.

Us hi esperam!